header image
La nostra història
Written by Joan Ferré i Rovira   
02-11-2006 a les 23:25:21
La nostra història

El nostre Agrupament nasqué el 4 d'octubre del 1961.

En aquella època, una colla d'escolans que ajudaven al Mossèn de l'església de Sant Jaume (d'aquí ve el nostre nom) van aprendre a caminar dins el món de l'Escoltisme de la mà del Agrupament Escolta Mare de Deu del Turó de Montcada i Reixac; d'ells vam heretar els colors del nostre Fulard.

Aquells escolans, en Lluís Isern, en Vicens Bonete, n'Evarist Alborch, en Fernando Fons i en Joan Ferré, tot i ser molt joves ja sentien la necessitat de fer coses i de ensenyar-les als seus amics, de fer excursions, dormir en tenda de campanya, etc. Tot aquest món els semblava molt especial, potser perquè eren uns altres temps i aleshores no tenien res més.

Als inicis en l'Agrupament tan sols hi havia nois: érem l'Agrupament Escolta Sant Jaume. Hi havia el que s'anomenava la Secció Unitària, dins la qual hi havien les Patrulles dels Esquirols i els rat-penats, que van fer el primer campament de Setmana Santa a Can Mas de Palaudàries.

En aquella època estàvem afiliats a la Delegació Diocesana d'Escoltisme (D.D.E.), que pertanyia al Moviment Scout Catòlic.

Prop de l'Any 1965, junt amb els Patrullers i el grup Les Branques, de la Parròquia de Sant Esteve, es van començar a fer les carrosses dels Reis d'Orient. Dos anys mes tard, a més de fer les carrosses vàrem assumir tota organització, cosa que encara fem avui dia.

Més endavant, a l'any 1980 es va començar a parlar de Minyons i Guies fusionat i canvià el nom de Minyons Escoltes, per el de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

També cap als 80 és va formar la primera Unitat (coneguda com a tal) a l'Agrupament: Els Ràngers i Noies Guies, ja amb nois i noies. A partir d'aquí, poc a poc, es van anar formant les Unitats de L'Estol, Pioners, etc.
Ben aviat ens canviem el nom i el logotipus: som l'Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume.Poc després de que incorporéssim la unitat
de Pioners i les Caravel·les, ens van proposar fer el Pessebre de Nadal a la Església de Sant Jaume, i des de llavors cada any el fem.L'any 1990 es va crear la unitat de Castors i Llúdrigues que, gràcies a l'impuls que li van donar els seus primers caps va créixer i funcionar impressionantment bé des d'un principi.Seguim la cronologia, l'any 1992 celebrarem
el 30è Aniversari del Agrupament amb una Acampada molt treballada per tothom i sobretot per l'Equip coordinador. Va ser una tasca molt dura, però vam aconseguir fer una Acampada al bosc de la Torre de Malla, on hi van participar 1500 Escoltes i Guies de la Demarcació Vallès Maresme. Cal fer un esment especial en aquest apartat històric al esforç que tots els Caps van fer per aconseguir-ho, i sobretot algunes persones de l'inesgotable Equip de Pares amb qui vam comptar en tot moment; a tots ells, donada la importància que va tenir la seva feina, els hi volem retre el nostre reconeixement mes fraternal. Val a dir que juntament amb el nostre aniversari també es va cel·lebrar el 10è de la demarcació Vallès/Maresme i que els vam donar cabuda perquè el celebressin juntament amb nosaltres a l'acampada.

L'any 1995 i a partir d'una Trobada de Caps feta un cop finalitzat el curs, es decideix donar un impuls la unitat de Truc, que mai no havia acabat de rutllar. Des d'aleshores les coses han canviat força i és una de les unitats que actualment funciona millor.

L'any 1998, amb col·laboració de la Penya Blau Grana de Parets, fem la Primera Caminada Popular Conjunta que, a part de donar suport a tot el que és el tema de Gallecs, és una forma de col·laborar amb altre gent de Parets i de donar-nos a conèixer.
El 15 de novembre de 1998 es celebra l'acta constituent sobre la cessió d'ús de la masia de Can Jornet. En aquell acte es signà el Conveni de sessió, intervenint l'Alcalde de Parets, en Joan Seguer i Tomàs, i en Joan Ferré i Rovira, com a President del Agrupament. Hi assistiren prop de 400 persones, entre antics i amics, Escoltes i Guies de l'Agrupament, consellers de l'Ajuntament i tots aquells paretans que hi van voler ser.
El 10 de Juny de 2001 fem la primera Arrossada Popular, amb la gent de la Penya Blau Grana. Aquesta és la segona iniciativa conjunta entre ambdues entitats i any rera any es consolida aquesta amistat, fent que tothom que vulgui participi i gaudeixi.

El 15 de Setembre de 2001, varem celebrar el 40è Aniversari del Agrupament amb un sopar de germanor a l'era de Can Jornet. Vam convidar a tots els antics de l'Agrupament i es va fer un Foc de Camp amb la col·laboració d'un grup d'Animació. Qui ho va desitjar es va poder quedar acampat i l'endemà vam tenir una actuació dels Gegants de Parets (l'Elisenda i en Marçal) i es va donar xocolata desfeta a tots els assistents a l'acte.

Des de llavors i fins al dia d'avui hem participat activament en la restauració de la Masia de Can Jornet i hem seguit fent les nostres activitats de sempre: campaments, cavalcades de reis, caminades, arrossades, etc.
El 4 de Maig del 2003 vam inaugurar la Masia de Can Jornet. Encara falten alguns retocs però ben aviat serà la nostra nova seu.També durant el mes de Maig del 2003 s'ha començat el període de proves d'aquesta web. La intenció és tenir un nou espai des d'on comunicar-nos i anar-vos explicant tot el que fem a partir d'ara.
Write Comment (0 comments)
Last Updated ( 24-12-2006 a les 18:25:08 )
Enquestes

Notice: Undefined variable: return in /home/parets/public_html/mambo/index.php on line 47
Qui hi ha connectat
We have 1 guest online